12 mars 2023
11:30

Eken IBK F09/10

Referat: Dingle AIK F09/10 - Eken IBK F09/10

Andra matchen denna dag. Några nya färska spelare och några som dubblade. Lite stressigt då matchen innan bara gav oss en halvtimme förberedelser. Ekn kom på besök i F-09 serien. Eken har vi haft många bataljer mot genom åren. Ofta jämna matcher, som Daik har dragit längstra strået i (i de flesta fall). Oftast ganska snälla matcher och en trevlig ledarstab.

Liten farhåga då vi sett hur domarna hanterat den betydligt enklare matchen mot Lindome nyss, men vem vet, de kan ju ha vaknat till. Så var fallet inte... Jag tycker det är trist att ett referat skall handla om hur ett domarpar kan avgöra en ungdomsmatch, men så var fallet i denna match. Det var inte mycket som dömdes Dingles väg, det var konstiga och tveksamma domslut och när vi på ett civiliserat sätt skickar fram kaptenen i paus för att påpeka vissa brister så är det fullständigt ointresserade. Ekens ledare var ocksåp framme och hade troligen också vissa åsikter...

Hur som helst, vi skall inte köra med bortförklaringar. Eken var hungriga och mer fysiska än vad de brukar vara. Lite på gränsen med armbågar och haffs, men med det sagt hade vi noginte den mest bländande innebandyn idag heller, men vi försökte allt som oftast komma in i situationerna på ett schysst sätt. Det är helt klart en 50/50 match. Eken vill lite mer än oss och vi får stundtals svårt att komma framåt på ett konstruktivt sätt. Å andra sidan tar vi ibland fullständigt kommando och spelar runt Eken på deras planhalva, men de har också en väldigt duktig målvakt, det vet vi sedan tidigare. Även hon räddade kvar Eken flera gånger. Så också Emilia med oss. En aggressiv spelstil i Dinglemålet som stoppade många bra lägen för Eken och inga returer, gjorde att vi går till pausvila med 0-0 på tavlan. Då har vi avverkat ett powerplay efter att Eken utan att sikta på boll först armbågat Stina Ö i en närkamp och i andraläget satsar fullt med en tackling mot sarg. Resulterar i 2 min Powerplay och jag kan tycka att i min bok, så var det en 2+2 minuters utvisning på grund av den dubbla satsningen utan chans att nå boll... Vi gör ett riktigt bra Powerplay och rullar runt boll med flera bra lägen. Vi tar också tillbaka boll från Eken och startar ett bra rull igen. Märks att vi tränat på detta och är samövade i Powerplaytänket.
Vi hinner också med ett boxplay före paus efter att vi lite klantigt har en hel kedja ute på banan samtidigt som bollen spelas upp längs kanten. Dessa två utvisningar i första perioden är troligen de enda riktigft korrekta domsluten imatchen (jag är inte bitter)

Andra perioden startar och vi har fortfarande boxplay. i första minuten får vi frislag i eget hörn och Filippa drar upp en långboll till Stina Ö som påpassligt stuckit iväg. Hon drar både en och två spelare och avslutar kliniskt. 1-0 på tavlan och det känns ritkigt rättvist. Fortsatt ställningskrig och sedan kommer ett av de mer udda domsluten. Alice som bollförare bakom Ekens mål åker ut två minuter för otillåten trängning efter att en Ekenspelare ramlat... oklart hur det domslutet togs, men vi avverkar ett bra boxplay igen.

Tredje perioden ser ut som första. Det är mer frustration hos Ekenspelarna och Emilia är hårt uppvaktad i målet med slag och efterslängar. Man håller inte avstånd vid utkast och trots högljudda protester från oss vid flertalet tillfällen, så struntar domarna i den lilla detaljen att du som anfallande spelare måste lämna avstånd på 3 meter till målvakt som tagit bollen.
I sjätte minuten kommer en av Ekens kvixckare spelare loss ovch kan sprättain bollen bakom en chanslös Emilia. Bara attta nya tag, men det vill sig inte för oss framåt. Istället gör Eken både 1-2 och ett bortdömt 1-3 efter snarlika tilltrasslade situationer där man gåtthårt på vår målvakt. 1-3 måletdöms bort för spelare i målgård och jag som stod nära såg att däör stog ingen Ekenspleare, så den tackar vi för ... Däremot kan jag tycka att man skulle blåstför slag på vår målvakt i ett tidigare skede.

I slutetav matchen time out och vi spelaren lång sekvens utan målvakt sex mot fem utan att släppa igenom Eken til lett avslut. Vi har några chanser, men får inte till det riktigt och matchen slutar surt 1-2 till Eken som vi gratulerar till vinsten i denna jämna match.

Positivt; återigen en grym laginsats där man kämparin i det sista för att försöka kvittera. Fantastiskt bra boxplay som dessutom resulterade i mål. Även ett ritkigt fint powerplay. Emiliasförsta match i F-09 serien måste ändå lyftas fram! Riktigt bra aggressivt målvaktsspel som effektivt dödade många lägen. Stog upp bra också i det fysiska spel som ofta blev runt vårt mål. Och sist men inte minst... vi kunde fokusera på match och inte på domare trots den otroligt konstiga matchledningen

Negativt; ja som sagt... domarinsatsen... de blåser av oss för slag som bollförande spelare, Alice utvisning är helt horribel, de struntar fullständigt i våra påpekanden om det stundtals hårda spelet kring målvakt och avstånden. De missar en straffsituation när Stina J får klubban slagen ur handen i friläge. De missar två avstånd vid frislag som skulle gett ytterligare två utvisningar för Eken, De missar för många spelare på planen under Ekens ena Powerplay TVÅ GÅNGER och till det alla andra skumma beslut. Som sagt, jag hävdar att domarinsatsen avgjorde matchen och då påverkades våra spelare inte så mycket av det som man lätt kan göra. Starkt av tjejerna. Alla får göra misstag och domare är människor, men idag var det tyvärr inte skarpt nog.